Monipuolinen liikunta tukee kamppailulajeissa menestymistä

Kamppailulajit ovat loistava ja kuntoa kehittävä harrastus ja riittävät monelle niiden parissa viihtyvälle hyvin ainoaksi varsinaiseksi liikuntalajiksi. Jos näitä lajeja kuitenkin harrastaa tavoitteellisesti, tai tarkoituksena on treenata itsensä huippukuntoon, kannattaa oheen ehdottomasti omaksua myös muita liikuntalajeja. Kamppailulajien harrastajat viihtyvät kuntosaleilla, eikä useamman toisiaan täydentävän lajin harrastaminen limittäin ole lainkaan harvinainen ratkaisu. Mitä monipuolisempaa kuntoilua viikkoon kuuluu, sitä parempiin suorituksiin omassa päälajissa pääsee.

Pyöräily kohottaa kuntoa ja säästää sekä aikaa että rahaa

Eri kamppailulajeja tukevia liikuntamuotoja on lukemattomia erilaisia, mutta yksi kaikkein monipuolisimmista vaihtoehdoista on pyöräily. Aloittaminen on helppoa, eikä ohjatuilla tunneilla tarvitse käydä tai sen kummempia uusia kikkoja opetella saadakseen liikunnan ilosta kiinni. Tarvitaan vain sopiva kulkuväline ja mielellään tietysti kypärä, jotta turvallisuuspuoli on kunnossa. Etenkin vauhdikkaampaa pyöräilyä harrastaville ja esimerkiksi maastossa pyöräileville kypärä on ehdoton hankinta.

Pyöräily on loistava kuntoa kehittävä ja lihaksia vetreyttävä liikkumismuoto, joka toimii monella lähinnä auton, julkisen liikenteen tai jalat korvaavana liikennevälineenä. Moni kamppailulajien parissa viihtyvä urheilija kulkeekin esimerkiksi työmatkat pyörän selässä. Pyöräily voi kuitenkin olla myös puhtaasti harrastus, ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia on tarjolla runsaasti. Harrastajilla pyöräily on usein tavoitteellista ja käy kovasta hikiliikunnasta.

Alavartalon lihakset saavat pyöräillessä hyvää ja todella monipuolista harjoitusta, mikä toimii loistavana lisänä kamppailulajien harrastajalle. Monipuolinen laji tarjoaa hyvin mahdollisuuksia erilaiselle harjoittelulle: kunnon koetukselle laittava täyttä vauhtia poljettu pyörälenkki kehittää kestävyyttä ja lihaksia toden teolla, kun taas hissukseen polkeminen sopii kevyeksi palauttavaksi liikunnaksi rankempaa treeniä seuraavana päivänä, kun lihakset ovat hellänä.

Pyöräily on mainio liikuntamuoto myös siksi, että sen avulla voi halutessaan säästää paitsi aikaa myös rahaa. Vaihtamalla auton tai julkiset liikennevälineet pyörään liikuntaa saa rutkasti paikasta toiseen matkustaessa ja kustannukset pysyvät todella alhaalla. Aina ei esimerkiksi työpäivän jälkeen huvita lähteä sen kummemmin harrastamaan ja liikkumaan, mutta pyörän selässä taittuva kotimatka toimii mainiona verryttelynä ja virkistää sekä kehoa että mieltä.