KSW

KSW eli alkuperäiseltä nimeltään Konfrontacja Sztuk Walki on Puolan mixed martial arts -taistelulajien seura ja järjestö. Se on myös yksi lajin johtavia organisoijia tällä hetkellä Euroopassa. KSW:n järjestämät kilpailut pidetään suurimmalta osaltaan Varsovassa, Puolassa.

KSW:n eräs avainhenkilö on Martin Lewandowski, joka oli ollut Varsovan Hotel Marriott:n johtajana vuonna 2002. Tuohon aikaan hän järjesti myös Puolan siihen aikaan suurimpiin kuuluvia urheilumessuja, ja kun hän tapasi liikemiehiä, joilla oli samanlainen martial arts -tausta ja -kiinnostus, alkoi aika pian tapahtua. Jo vajaan parin vuoden kuluttua järjestettiin ensimmäinen KSW show.

Useilla ottelijoilla, jotka ovat menestyneet Puolan KSW:ssä. on takana jo paremmin tunnetun UFC:n tausta. KSW:n oma tiimi, KSW Team, jossa on mukana eräitä parhaita taistelulajin kilpailijoita kuten Mamed Khalidov, Krzysztof Kulak, Jan Błachowicz, Łukaszi Jurkowski ja Antoni Chmielewski. KSW tekee myös paljon yhteistyötä monien muiden eurooppalaisten ja amerikkalaisten seurojen kanssa.

Tämän hetken kovimpia kilpailijoita ovat mm. Anzor Azhiev, Michal Materla ja Karol Bedorf, jotka ovat luonnollisesti myös kauden ennakkosuosikkeja. Betsafen vedonlyöntikertoimienkin mukaan heille ennustetaan hyvää menestystä kaudella. Anzor Azhiev on syntynyt Tsetseniassa vuonna 1990, joten hän on nyt 24-vuotias. Hän harrasti jo lapsuudessaan painia. Puolaan hän muutti vuonna 2009, ja hän elää Puolassa edelleen. Anzor on hyvin menestynyt kilpailija, ja hän on vielä uransa alussa. 30-vuotias Michal Materla puolestaan on jo KSW keskisarjan mestari. Tällä Puolan joukkueeseen kuuluvalla mestarilla on kova voitontahto. Raskaan sarjan 31-vuotias ottelija Karol Bedorf on hänkin vahvasti kiinni voittosijoilla. Tämä tatuoitu raskassarjalainen on tuttu näky Puolan KSW-tiimissä.

KSW:n kaudesta on tulossa erittäin jännittävä ja vaikeasti ennustettava. Vaikka ennakkosuosikit ovatkin jo selvillä, saattaa yllätyksiä hyvinkin tapahtua, jolloin vedonlyöjienkin pasmat saattavat mennä hieman sekaisin, kun voittaja onkin joku suuremmat kertoimet omaava ottelija. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, mutta on totta, että ennakkosuosikit ovat ennakkosuosikkeja hyvästä syystä.